Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szczaw na zimę

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Młody szczaw
sól ok 1 łyzki na 1 litr szczawiu

Przepis i sposób przygotowania na: Szczaw na zimę

Szczaw dokładnie przebrać, umyć i osączyć. Bardzo drobno pokroić ( można tez zemleć, ale wychodzi taka mało apetyczna papka). Wrzucić do garnka, dobrze posolić i zagotować. Przełożyć do słoiczków, pasteryzować ok. 10 min. Słoiczki wyjąć i wystudzić odwracając do góry dnem. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 05.07.2015 17:30
Robię tak na zimę.
Stenka 19.06.2015 20:01
warto zrobić
agogo2 06.11.2011 17:33
tez tak robie
agogo2 06.11.2011 17:32
tez tak robie
jasiek 01.08.2011 15:39
zdrowe
katarzynka455 22.06.2011 09:25
też tak robię to chyba najlepszy sposób
SmacznaPyza 26.04.2011 18:51
młode listki już się pokazują, nazbieram w weekend
caroline1983 02.03.2011 18:16
Super :) Ja przeważnie mrożę
accee 20.02.2011 23:26
Extra
Jolanta_P-S 11.02.2011 18:50
Lubię szczawiową ale nigdy nie robiłam sama zapraw ze szczawiu, może wykorzystam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak