Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp piwny

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp 1 szt
masło 1 łyżka
cebula 2 szt
pietruszka 2 szt
marchewka 2 szt
miód 2 łyżeczki
piwo 500 ml
pietruszka zielona
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Karp piwny

Sprawionego i umytego karpia dzielimy na dzwonka, solimy i układamy do płaskiego, szerokiego rondla wysmarowanego masłem. Dodajemy obrane i starte do jarzyn warzywa. Solimy i pieprzymy, zalewamy piwem i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy na dużym ogniu około 5 minut, zmniejszamy ogień i gotujemy jeszcze kwadrans. Kawałki ryby wykładamy na półmisek, polewamy przecedzonym wywarem i posypujemy natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caffee_tea 25.12.2012 22:03
pyszne
Sylwia26 25.12.2012 20:31
apetycznie wygląda
IwonaKa 25.12.2012 20:20
takiego nigdy nie jadłam,na pewno smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak