Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

faszerowana główka

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1 szklanki
mielone mięso 70 dag
jajko 3 sztuki
cebula biała 1 szt
kasza jęczmienna 2/3 szklanki
kostka rosołowa 1 szt
olej 2 łyżki
śmietana kremówka 1 szklanka
sól, pieprz do smaku
ser żółty 30 (plastry)

Przepis i sposób przygotowania na: faszerowana główka

kapustę podzielić na liście obgotować cebulę posiekać mielone mięso wyrobić dodać 2 jajka cebulę i kaszę i doprawić na natłuszczonej formie przekładać liście kapusty masę mieloną oraz plastry sera kostkę rozpuścić w 2/3 szklanki wody wymieszać z olejem wlać do formy piec 40 minut temp 160*c śmietanę wymieszać z pozostałym jajkiem polać zapiekankę piec jeszcze 15 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 20.09.2013 08:42
nie robiłam jeszcze
olkaaa 03.12.2011 11:10
jeszcze nie jadłam
olkaaa 03.12.2011 11:10
jeszcze nie jadłam
olkaaa 03.12.2011 11:10
jeszcze nie jadłam
KasiaK90 11.09.2011 20:15
super
Joanna108
Joanna108 09.12.2010 12:35
taka ciekawa odmiana gołąbków ... coś w rodzaju zapiekanki gołąbkowej :). Fajny pomysł.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak