Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Farsz grzybowy do uszek

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzyby suszone 10 dag
cebula 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Farsz grzybowy do uszek

Grzyby płuczemy, moczymy całą noc i gotujemy do miękkości. Odsączamy od wody, nastepnie przekręcamy przez maszynkę. Cebulę obieramy, podduszamy na tłuszczu i przekręcamy przez maszynkę. Dodajemy do grzybków, dodajemy bułkę, mieszamy. Doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czarnyaniol1990 23.12.2012 19:57
podobnego farszu uzywam do krokietów dodaje tylko zołty ser i natke pietruszki :)
czarnyaniol1990 23.12.2012 19:57
podobnego farszu uzywam do krokietów dodaje tylko zołty ser i natke pietruszki :)
angelika14 23.12.2012 17:29
robię podobny farszyk - ja dodaję jeszcze pietruszkę zieloną i pora

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak