Jajecznica wenezuelska

Jajecznica wenezuelska

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

  • papryka

  • pomidor

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: 2 łyżki oleju, 1 cebula drobno posiekana, 1 posiekana świeża papryka, 2 roztarte ząbki czosnku, 2 posiekane pomidory bez pestek, 6 lekko rozkłóconych jajek, sól i pieprz do smaku.

SPOSÓB WYKONANIA: Rozgrzać olej na średnim ogniu. Dodać cebulę, paprykę, czosnek i smażyć przez 3 - 4 minuty. Dodać pomidory i dusić kolejne 3 - 4 minuty do zredukowania nieco płynu. Zmniejszyć ogień na mały. Dodać jajka, sól i pieprz. Smażyć aż jajka się zetną. Jajecznica powinna mieć dosyć luźną konsystencję. Podawać z chlebem i kawałkiem sera.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

aginaa

02.11.2010 09:35
ale mam ochote na nia

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat