Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

" Cannelloni z masą bakaliowo - miodową "

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mak 120 g
miód 100 ml
masło 20 g
rodzynki 1 garsc
orzechy 1 garsc
skórka pomarańczowa 1 garsc
aromat migdałowy 1 szt
cannelloni 10 szt

Przepis i sposób przygotowania na: " Cannelloni z masą bakaliowo - miodową "

Makaron gotujemy wg. przepisu na opakowaniu.

Mak sparzamy , odcedzamy , studzimy.

Mielimy dwukrotnie.

Bakalie drobno siekamy.

Miód topimy z masłem.

Dodajemy bakalie.

Podgrzewamy.

Łączymy ze zmielonym makiem i aromatem.

Przygotowaną masą faszerujemy cannelloni.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszkalider 01.02.2013 08:06
Super pomysł
goofy9 02.01.2013 15:39
ciekawy przepis
miroslawa 23.12.2012 04:53
ciekawa propozycja, fajnie wygląda
aisoglam 22.12.2012 23:05
Ale fajny przepis :)
Magda24 22.12.2012 22:54
smakowało by mi takie jedzonko :))
Beata61 22.12.2012 22:20
Ciekawe, chyba wypróbuję w tym roku. Dziękuję za pomysł :)
Beata61 22.12.2012 22:20
Ciekawe, chyba wypróbuję w tym roku. Dziękuję za pomysł :)
babajaga1969 22.12.2012 22:00
lubię ten rodzaj makaronu, fajna propozycja na słodko :))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak