Sposób przygotowania
SKŁADNIKI: 4 szklanki świeżej, mrożonej lub puszkowanej kukurydzy, pół szklanki skrobi kukurydzianej, 2 łyżki rozpuszczonego masła lub oliwy z oliwek, 1 łyżka cukru, sól do smaku, w razie konieczności woda.
SPOSÓB WYKONANIA: W robocie kuchennym zmiksować kukurydzę, skrobię, masło, cukier oraz sól. Masa mieć konsystencję bardzo gęstej śmietany. Na patelni rozgrzać odrobinę masła lub oleju i nakładać porcje z pół szklanki masy. Lekko spłaszczyć i smażyć z obu stron na złoty kolor.
SPOSÓB WYKONANIA: W robocie kuchennym zmiksować kukurydzę, skrobię, masło, cukier oraz sól. Masa mieć konsystencję bardzo gęstej śmietany. Na patelni rozgrzać odrobinę masła lub oleju i nakładać porcje z pół szklanki masy. Lekko spłaszczyć i smażyć z obu stron na złoty kolor.
Komentarze
Dodaj komentarz
Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !
aginaa
ilka_86
Smakosz6