Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fritanga

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowina
pomidory
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Fritanga

SKŁADNIKI: 1 kilogram mięsa wieprzowego - najlepiej żeberek - użyliśmy łopatkę wieprzową, 2 szklanki zimnej wody, 2 szklanki posiekanej cebuli, 1 szklanka posiekanej dymki, półtorej szklanki posiekanych pomidorów, 1 łyżeczka posiekanej mięty, pół szklanki posiekanej natki pietruszki, 1 łyżeczka oregano, 4 ząbki rozgniecione ząbki czosnku, półtorej łyżeczki mielonego kuminu, 1 łyżeczka mielonego pieprzu, szczypta pieprzu kajeńskiego, 1 łyżeczka soli, 4 szklanki wody lub bulionu, opcjonalnie 4 jajka.

SPOSÓB WYKONANIA: Pokroić mięso na mniejsze porcje. Zalać zimną wodą i gotować do momentu aż woda wyparuje. Wyjąć mięso. Wymieszać pozostałe składniki za wyjątkiem dymki i jajek. Włożyć do garnka w którym gotowało się mięso. Dodać wodę i mięso. Gotować przez dwie godziny aż potrawa będzie gęsta. Dodać jajka dokładnie wymieszać. Na koniec wmieszać dymkę. Podawać w głębokim talerzu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pioge7 18.05.2011 08:34
pycha
Ewa104 01.01.2011 22:01
rewelacja
aginaa 02.11.2010 09:33
super zdjecie pokazujaca potrawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak