Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śledź w oleju

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula biała 4 sztuka
pieprz
olej
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
śledzie 10 (w zalewie solnej)

Przepis i sposób przygotowania na: śledź w oleju

śledzie płuczemy z zalewy, następnie zalewamy zimna woda, odstawiamy na min 7-8 godzin. Następnie odlewamy wodę, śledzie kroimy w małe kwadraty, cebule kroimy w talary, na spód naczynia wykładamy warstwę cebuli, na nią kwadraty śledziowe, pieprzymy do samaku, kolejna warstwa to cebula i znowu śledź, wszystko zalewamy olejemy i wodą (ok 1,5 szklanki oleju,0,5 szklanki wody) dodajemy liść laurowy i ziele angielskie, Odstawiamy na dobę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MC_S 21.01.2015 10:03
u mnie zagoszczą za chwil kilka
mic 22.12.2012 19:54
w lodówce u mnie juz "goszczą" ;0]]]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak