Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Picana de Pollo

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak
wino wytrawne
pomidory

Przepis i sposób przygotowania na: Picana de Pollo

SKŁADNIKI: 1 kurczak podzielony na 8 części, 2 szklanki białego wytrawnego wina, pół szklanki zielonego groszku, 1 liść laurowy, 1 szklanka cebuli pokrojonej w cienkie plasterki, 1 szklanka pomidorów bez pestek drobno pokrojonych, 3 marchewki pokrojone w słupki, 1 świeża papryczka chili pokrojona w ósemki, 1 mały pęczek tymianku, 1 łodyga selera naciowego, 1/4 szklanki posiekanej natki pietruszki, 3 ziarenka czarnego pieprzu, półtorej łyżeczki soli, 2 szklanki cieplej wody lub bulionu, 8 obranych ziemniaków, 16 kawałków kukurydzy na kolbach - dodaliśmy z puszki, opcjonalnie pół szklanki rodzynek.

SPOSÓB WYKONANIA: Wymieszać wszystkie składniki z wyjątkiem ziemniaków. Przełożyć do dużego garnka. Na wierzchu ułożyć ziemniaki. Przykryć i gotować na małym ogniu 2 - 3 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa104 17.01.2011 19:30
Wasza kuchnia jest rewelacyjna!
aginaa 02.11.2010 09:32
bardzo fajne
wedith1 02.08.2010 15:57
Bardzo apetyczne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak