Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boliwijska przekąska

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola
mielona wołowina
ser żółty

Przepis i sposób przygotowania na: Boliwijska przekąska

SKŁADNIKI: 2 szklanki biscuit mix (2 szklanki mąki + 3 łyżeczki proszku do pieczenia + 1 łyżeczka soli + 2 łyżki tłuszczu kucharskiego), 1/4 szklanki posiekanej natki pietruszki, pół szklanki wody, 25 dag mielonej wołowiny, puszka (40 dag) puree z fasoli z zielonymi papryczkami chili, 1 szklanka kwaśnej śmietany, 4 dag przyprawy do taco - dodaliśmy do smaku przyprawy meksykańskiej, półtorej szklanki startego cheddara, 1 posiekany średni pomidor bez pestek, pół szklanki drobno pokrojonej dymki, pół szklanki drobno pokrojonej czerwonej papryki, pół szklanki drobno pokrojonej zielonej papryki.

SPOSÓB WYKONANIA: Biscuit mix wymieszać z natką pietruszki, a następnie z wodą. Wyrobić na ciasto. Wyłożyć w foremce 20 x 30 cm. Piec w temperaturze 200 stopni przez 10 minut do zezłocenia. Ostudzić. Wołowinę usmażyć i odcedzić z tłuszczu. Wymieszać z puree z fasoli. Masę wyłożyć na upieczone ciasto. Wymieszać śmietanę z przyprawą do taco. Masę wyłożyć na masę mięsną. Posypać serem, Wymieszać pomidora z dymka i paprykami. Masę wyłożyć na ser. Delikatnie docisnąć. Schłodzić w lodówce min. 2 godziny. Podawać pokrojone w 4 - 5 cm kwadraty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak