Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy cukier waniliowy

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier drobny 300 gr
laska wanilii 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy cukier waniliowy

Cukier przesypać do miski.Laski wanilii przekroić wzdłuż.Końcem nożyka wyskrobać ziarenka,dodać do cukru.Laski podzielić na 3 części dodać do cukru.Dokładnie wymieszać aż ziarenka połączą się z cukrem,przełożyć do zamykanego szczelnie słoiczka i odłożyć na około 7 dni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Natalia/tubisiek 12.01.2013 09:38
a ja nigdy sama nie robiłam, też muszę spróbować :)
Krystyna32 09.01.2013 07:01
świetny pomysł
Habibi 22.12.2012 10:10
Ja kiedyś robiłam z białego cukru, ale przestawiłam się na cukier trzcinowy - mam wrażenie, że gotowy cukier waniliowy zyskuje głębszy smak :)
Ola1984 22.12.2012 07:48
domowy cukier waniliowy jest najlepszy :)
IwonaKa 21.12.2012 22:50
moja babcia mnie tego nauczyła
TEtalicha 21.12.2012 22:01
proste ale przydatne, tez zawsze sama robie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak