Ozorki po boliwijsku

Ozorki po boliwijsku

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ozorki

  • pomidory

  • papryka

  • groszek zielony

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: ok. 90 dag ozora wołowego - użyliśmy ozorków wieprzowych, woda, pół szklanki oleju, 2 szklanki cebuli pokrojonej na kawałki, 1 szklanka posiekanych pomidorów bez pestek, pół szklanki czerwonej papryki, pół szklanki posiekanej natki pietruszki, pół łyżeczki mielonego kuminu, 1 łyżeczka oregano, pół łyżeczki czarnego pieprzu, 1 szklanka zielonego groszku - użyliśmy mrożonego, 4 szklanki bulionu lub wody, 1 łyżeczka soli.

SPOSÓB WYKONANIA: Ozór ugotować, obrać ze skóry i pokroić w plasterki. Na oleju podsmażyć cebulę, dodać pomidory, paprykę, natkę, kumin, oregano, pieprz, groszek oraz sól. Gotować przez godzinę. Mikstura musi być gęsta. Włożyć do niej kawałki ozora i gotować kilka minut, aby mięso przeszło smakiem sosu. Podawać z ziemniakami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

treonina

02.07.2011 00:49
pycha! dla kogoś kto lubi ozorki to świetne danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat