Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladka drobiowa z grillowanymi warzywami i fetą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet drobiowy 2 szt
cukinia 1 szt
marchew 1 szt
ser feta 1 szt
pieprz czarny
sól
oliwa
papryka czerwona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Roladka drobiowa z grillowanymi warzywami i fetą

Filety cienko rozklepujemy. Umyte warzywa i obraną marchew kroimy w słupki długości 5 cm i grubości 0,5 cm. Wszystkie warzywa obsmażamy na łyżce oliwy na patelni grillowej, zaczynając od najtwardszej marchewki, papryki i na końcu cukinii . Fetę kroimy w takie same słupki jak warzywa. Przesmażone warzywa układamy na rozklepanym filecie,razem z słupkiem fety . Doprawiamy solą i pieprzem.Dwa końce fileta zakładamy na farsz, zwijamy roladkę. Roladkę zawijamy w folię aluminiową uprzednio posmarowaną warstwą oliwy i obsypaną płatkami suszonych pomidorów. Pieczemy w 180 stopniach przez 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wyattearp 21.12.2012 08:17
to lubię
owca441 20.12.2012 20:31
pyszna
babajaga1969 20.12.2012 20:02
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak