Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Carpaccio z buraków z fetą i orzechami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

burak 2 sztuki
ser feta 5 dag
orzechy laskowe 5 dag
koperek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Carpaccio z buraków z fetą i orzechami

1. Buraki ugotować i ostudzić. Następnie pokroić na cienkie plastry.
2. Plasterki buraków wyłożyć na talerz (mogą zachodzić na siebie, ale nie muszą) i przyprawić solą i pieprzem.
3. Ser feta oraz orzeszki ziemne pokruszyć i posypać buraczki.
4. Na koniec posypać pokrojonym koperkiem i skropić oliwą z oliwek.

SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 20.12.2012 15:30
Ja do tego zestawu dodaję sok z pomarańczy :)
Kuchareczka2 20.12.2012 15:23
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak