Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z kalarepy i fasolki zagęszczana kaszką manną

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 3 szt
fasolka szparagowa 1 garść
kalarepka młoda 2 szt
marchew 2 szt
Pieprz biały mielony Prymat
koperek
śmietana 18 proc
przyprawa uniwresalna
ziemniaki 2 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
kaszka 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z kalarepy i fasolki zagęszczana kaszką manną

Do garnka z woda wkładamy umyte skrzydełka i gotujemy ok 15 min w osolonej wodzie. Ziemniaki obieramy kroimy w kosteczkę. Marchewkę obieramy i kroimy drobno. Kalarepkę obieramy z skórki i kroimy w kostkę. Fasolkę myjemy zostawiamy w całości. Wszystkie warzywa dodajemy do zupy. Doprawiamy przyprawą uniwersalna i gotujemy do miękkości warzyw. Dodajemy kaszę mannę, po 2-4 minutach zaciągamy zupę śmietaną i dodajemy pokrojony koperek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia56
Sylwia56 20.12.2012 09:41
super
iwa643 20.12.2012 07:47
Polecam na obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak