Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynata piwno-miodowa do skrzydełek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piwo jasne 1 szklanka
płynny miód 4 łyżki
sok z cytryny 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Marynata piwno-miodowa do skrzydełek

Piwo wlewamy do rondelka, dodajemy miód i sok z cytryny. Mocno podgrzewamy i mieszamy żeby składniki się połączyły. Marynata wystarcza do 1,5 kg skrzydełek, które marynujemy ok.4-5 godz. a następnie pieczemy na patelni, w piekarniku lub na grillu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 27.12.2012 17:57
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak