Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kulebiak świąteczny w cieście francuskim z grzybami i łososiem Marcina Budynka .*.

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 400 g
filet z łososia 300 g
jajko 1 szt
cebula 1/2 szt
czosnek 1 ząbek
masło 40 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 20 g
pietruszka 1/2 pęczka
koper 1/2 pęczka
sól
pieprz czarny
papier do gotowania
grzyby 250 smażone

Przepis i sposób przygotowania na: Kulebiak świąteczny w cieście francuskim z grzybami i łososiem Marcina Budynka .*.

Marcin Budynek poleca:
Grzyby umyć i pokroić w drobną kostkę. Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać i podsmażyć na maśle wraz z grzybami. Odstawić do wystygnięcia. Wystudzone grzyby przełożyć do miski, doprawić do smaku solą i pieprzem. Natkę pietruszki i koper posiekać, a następnie wraz z jajkiem i bułką tartą dodać do grzybów. Całość wymieszać.
Pomiędzy dwoma arkuszami papieru do gotowania rozwałkować ciasto francuskie – powinno mieć wielkość ok. 20 cm x 10 cm. Na cieście równomiernie rozłożyć grzyby, a na środku ułożyć pasek łososia. Przy pomocy papieru uformować roladę. Całość piec 15-18 minut w temperaturze 200°C. Podawać z buraczkami ze śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka-87-25 13.06.2017 16:50
pyszny taki
Rycerz
Rycerz 28.12.2013 18:51
Wybornie, to wygląda.
Anna133 26.12.2013 09:00
wygląda zjawiskowo
Monika-twin 20.12.2013 07:45
extras pryepis
Ola1984 18.12.2012 17:12
Bardzo pyszna propozycja w sam raz na święta :)
Lemon 18.12.2012 15:48
pycha
Goya 18.12.2012 15:32
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak