Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyszna kremówka

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
mleko 700 ml
mąka ziemniaczana 2 łyżki
cukier 4 łyżki
margaryna 1 kostka
cukier wanilinowy 1 opakowanie
jajko 4 sztuki
mąka 3 łyżki
spirytus 1 kieliszek
śmietana kremowa 30% lub 36% 800 ml
cukier puder 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pyszna kremówka

Ciasto francuskie wyłożyć z opakowania, rozwinąć, podzielić na dwie części. Położyć na blachy i upiec. Piec ok. 20 w 220 st. Po upieczeniu ostudzić. . KREM: w mniejszej części mleka rozpuścić wszystko prócz margaryny i spirytusu. Większą część zagotować. Zimną część wlać do gotującego się mleka. Mieszać aż się zagotuje. Odłożyć do ostudzenia. Margarynę utrzeć, dodawać po trochu budyniu. Na koniec dodać spirytus. Masę wyłożyć na jedno ciasto francuskie. Śmietanę 36 proc. ubić, dodać cukier puder. Wyłożyć na masę. Przykryć drugą częścią. Posypać cukrem pudrem. Odłożyć na 1 godzinkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kiziolek201 11.11.2015 20:44
pyszności takie ciasta
Margo1 10.02.2015 15:34
moja ulubiona
EmciaPichci 10.08.2014 19:34
wygląda świetnie!
studentkagotuje 22.07.2014 18:57
wspaniała :)
misiek4286 18.07.2014 09:36
Kremówki mmm niebo w gębie :)
Beata73 16.04.2014 09:03
wspaniała i smaczna
Ela15 16.04.2014 08:15
bardzo dobra
plocia 25.10.2013 22:17
Jest już późno ale z chęcią bym zjadła taki kawałeczek
monisia1977 19.12.2012 07:00
dobre
Milena87 18.12.2012 22:10
Pycha
halina17 18.12.2012 17:53
"pół opakowania cukier,"- co to znaczy ? jaki cukier i jaka ilość.
Klausia 18.12.2012 16:51
O nie muszę to zrobić! Uwielbiam kremówki :D Zabieram :)
Lemon 18.12.2012 15:49
świetna
Goya 18.12.2012 15:33
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak