Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż dmuchany z kakao

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

krówki 80 dag
margaryna 1 kostka
kakao 2 łyżki
miód 2 łyżki
ryż preparowany 50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż dmuchany z kakao

Do miski włożyć margarynę i roztopić. Następnie dodać krówki i mieszać do czasu aż się rozpuszczą. Jeszcze na podgrzanym palniku dodajemy miód i kakao. Mieszamy. Gdy wszystko będzie dobrze wymieszane odłożyć na ok. 3-5 minut, by lekko ostudziło się. Po tym czasie dodać ryż preferowany. Wymieszać i odbierać po trochu. Formułować kulki lub inne kształty. Odstawić do ostudzenia. Zimne smakują bardzo dobre * najlepiej robić to w dużym naczyniu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia47-47 28.10.2013 09:42
@Aniu, ja kupiłam w sklepie osiedlowym, ale często widziałam w Tesco i Carrefourze :D
plocia 25.10.2013 22:16
Gdzie można kupić taki ryż preperowany ?
halina17 18.12.2012 17:55
Tak zwane "szyszki"- pamiętam smak z dzieciństwa.
Lemon 18.12.2012 15:50
pycha
Goya 18.12.2012 15:19
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak