Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Plastry łososia marynowane w occie balsamicznym Giancarlo Russo

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z łososia 600 g
ocet balsamiczny 150 ml
marchew 1 szt
seler naciowy 1 szt
cebula czerwona 1 szt
oliwa 100 ml
natka pietruszki
koper
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Plastry łososia marynowane w occie balsamicznym Giancarlo Russo

Giancarlo Russo poleca:
Do miseczki wsypujemy odrobinę soli i wlewamy ocet balsamiczny. Po rozpuszczeniu soli dolewamy oliwę, cały czas delikatnie mieszając, do uzyskania konsystencji emulsji. Następnie dodajemy pokrojoną w cienkie plasterki marchewkę, seler naciowy i cebulę. Do tak przygotowanej marynaty wkładamy pokrojonego na bardzo cienkie kawałki łososia. Całość odstawiamy do lodówki na 4 godziny. Łososia posypujemy pokrojoną natką pietruszki, dekorujemy gałązką koperku i podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babciagramolka 18.12.2012 19:02
Brak mi informacji czy ma to być filet surowy czy wędzony .Czyżby z surowego łososia pod wpływem octu balsamicznego miała sie zrobic potrawa podobna do Ceviche ?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak