Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mleko na sztywno

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka pomarańczowa 1 opakowanie
galaretka agrestowa 1 opakowanie
galkaretka cytrynowa 1 opakowanie
galaretka truskawkowa 1 opakowanie
mleko 1 litr
Żelatyna wieprzowa Prymat 6 łyżek
cukier pół szklanki
herbatniki 1 paczka

Przepis i sposób przygotowania na: Mleko na sztywno

Każdą galaretkę przygotować w 300 ml wody. Przelać do płaskich naczyń i odstawić do stwardnienia. Następnie gdy będą już stwardniałe pokroić w kostkę (różnej wielkości). Mleko zagotować z cukrem. Dodać żelatynę rozpuszczoną w pół szklance gorącej wody. Wlać do mleka. Mieszać i odstawić na jakiś czas aż mleko zacznie twardnieć. Gdy będzie już twardniało dodać galaretki i połamane w mniejsze kawałki herbatniki. Całość wymieszać i przełożyć do formy. Odstawić do lodówki na całą noc. Po nocy pokroić.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 03.06.2014 14:23
super kolorowy deserek :)
karolina1869 01.04.2014 13:20
mama kiedys taką robiła
Cukiereczek13 20.12.2012 14:22
super :) tez takie keksa galaretkowego robię ;)
halina17 18.12.2012 18:05
Ale wymyślona nazwa.
Klausia 18.12.2012 12:50
Ciekawe :D Alternatywa dla tradycyjnej galaretki za którą z Mężem przepadamy :) Biorę do siebie :)
wyattearp 18.12.2012 12:48
TO LUBIĘ!!!!!!!!!!!
cooleczka 18.12.2012 12:27
fajne
Patrycja25 18.12.2012 12:22
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak