Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z malinami

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatniki 100 gram
masło 120 gram
drobny cukier 150 gram
cukier waniiowy 1 opakowanie
mąka kukurydziana 4 łyżki
jajko 4 sztuki
sok z cytryny 2 łyżki
maliny świeże 250 gram
serek śmietankowy 150 gram
cukier puder 3 łyżki
skórka otarta z cytryny 1 łyżka
twaróg 800 (mielony)

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z malinami

Herbatniki pokrusz i wymieszaj z roztopionym masłem, wyłóż nimi tortownicę (dociśnij ciastka do formy). Twaróg wymieszaj z cukrem, cukrem waniliowym i mąką kukurydzianą. Miksując, wybijaj kolejno jajka. Dodaj sok z cytryny i 150 gram malin. Delikatnie zamieszaj, przełóż na herbatniki. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 45minut. Wyłącz piekarnik, uchyl drzwiczki i pozostaw ciasto przez 15 minut. Wyjmij, wystudź. Serek śmietankowy utrzyj z cukrem pudrem, dodaj skórkę z cytryny. Posmaruj brzegi ciasta. Udekoruj malinami, oprósz cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Misiakova 15.07.2011 07:57
koniecznie muszę wypróbować
Motorek 21.06.2011 22:39
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak