Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg faszerowany pastą natkową

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrąg bez głowy i wnętrzności 3 szt
natka pietruszki 1 pęczek
czosnek 6 ząbków
masło 2 łyżeczki
cytryna 1/2 szt
Sól czosnkowa jodowana Prymat
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg faszerowany pastą natkową

Kroki postępowania

1
Oprawiamy ryby - usuwamy łuski, wnętrzności, skrzela, odcinamy głowy. Dokładnie myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Ryby natrzeć z każdej strony solą, pieprzem i przyprawą do ryb. Skropić sokiem z cytryny, również w środku. Pietruszkę umyć i drobno poszatkować. Masło roztopić na patelni, dodać pokrojony czosnek i natkę, wymieszać, dodać sól.
Krok 1 - Pstrąg faszerowany pastą natkową foto
2
Tak przygotowaną masą faszerować ryby. Polać pozostałym sokiem z cytryny. Każdą rybę owinąć folią aluminiową oddzielnie.
Krok 2 - Pstrąg faszerowany pastą natkową foto
3
Włożyć do piekarnika na 20 minut i piec w wysokiej temperaturze. Potem wyjąć z piekarnika, ale jeszcze nie otwierać z woreczków foliowych. Podawać z warzywami na parze.
Krok 3 - Pstrąg faszerowany pastą natkową foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 12.02.2015 10:44
smaczny i aromatyczny
caralajna 22.08.2013 07:28
pyszna ryba
msmariusz 25.03.2013 21:03
polecam pyszna rybka
sylwia / sytofala 18.12.2012 10:27
dobra rybka :)
mycatcooks 17.12.2012 21:09
mam ochotę od razu spróbować :) pozdrawiam
Monika58 17.12.2012 20:29
dobre
Adam/ZUB3R 17.12.2012 19:13
smaczny
Bogusiaz 17.12.2012 19:03
wyglada ekstra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak