Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszkowa pokusa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białe wino 400 ml
laska wanilii
cukier 2 łyżki
gruszki 3 szt.
kremówka 500 ml
gorzka czekolada 1 tabliczka
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszkowa pokusa

Wino mocno podgrzać z miąższem wanilii i cukrem. Gruszki obrać, pokroić, wrzucić do winnego sosu. Gotować ok. 5 min. Wyjąć owoce. Kremówkę podgrzać - nie gotować! Zdjąć z ognia, dodać żelatynę i mieszać do rozpuszczenia. Czekoladę stopić na parze. Kremówkę przecedzić, połączyć z czekoladą, wymieszać. Przelać do foremek i chłodzić ok. 3 godziny. Następnie wyjąć i podawać z kawałkami gruszek i winnym sosem!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 13.06.2012 10:50
Grzech się nie skusić:)
Natalia/tubisiek 06.12.2011 10:52
z chęcią się skuszę ;)
maryśka 16.08.2011 09:28
super
stokrotka 02.01.2011 11:31
niezła pokusa
berys18 19.12.2010 09:33
ale super
cukiereczek 07.09.2010 15:00
Rozkosz w buzi
polly66 29.07.2010 13:16
wszystko co lubię:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak