Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sajgonki warzywne

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papier ryżowy 1 op
marchew 1/2 szt
kiełki sojowe 1 op
papryka czerwona 1/2 szt
olej do smażenia
sos słodko-kwaśny
sól
pieprz
białko 1 szt
kapusta pekińska 5 liście

Przepis i sposób przygotowania na: Sajgonki warzywne

Kapustę, paprykę i marchewkę oczyść, opłucz, osącz i pokrój w wąskie, krótkie paski. Na rozgrzanym oleju podsmaż warzywa, polej sosem sojowym, dodaj kiełki, wymieszaj, przypraw solą i pieprzem. Placki ryżowe namoczyć zimną wodą, aby zmiękły. Następnie nałóż na nie farsz.

Zwijaj w cienkie rulony jak naleśniki. Brzegi każdego placka posmaruj białkiem jajka i sklej. Sajgonki pozostaw na kilka minut do podsuszenia. Smaż na rumiano w głębokim tłuszczu. Najlepiej smakują z sosem słodko-kwaśnym

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 14.06.2016 11:12
spróbowałabym :)
msmariusz 10.01.2013 00:41
pycha
Babciagramolka 17.12.2012 19:53
Jak ja lubię sajgonki - zabrała bym Ci wszystkie
Bogusiaz 17.12.2012 19:07
zjadłabym wszystkie:)
Noruas 17.12.2012 18:55
pycha, uwielbiam sajgonki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak