Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brukselka pieczona z ziołami i oliwą

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brukselka 500-700 g
przyprawa do zup
Chili w młynku
oliwa 3-4 łyżki
woda 1/2 szkl.
Rozmaryn suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Brukselka pieczona z ziołami i oliwą

Kroki postępowania

1
Brukselki obrać z zewnętrznych liści, umyć, osączyć i pokroić w ćwiartki.
Włożyć do szerokiej blaszki lub naczynia żaroodpornego.
Krok 1 - Brukselka pieczona z ziołami i oliwą foto
2
Dodać wszystkie zioła, przyprawy i oliwę.
Krok 2 - Brukselka pieczona z ziołami i oliwą foto
3
Dokładnie wymieszać, podlać wodą i wstawić do piekarnika nagrzanego do 150*C z termoobiegiem.
Krok 3 - Brukselka pieczona z ziołami i oliwą foto
4
Piec ok.60 minut, kilka razy mieszając w trakcie pieczenia.
Krok 4 - Brukselka pieczona z ziołami i oliwą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EWI 17.12.2012 18:24
super
Habibi 17.12.2012 15:20
Przygotowana w ten sposób brukselka smakuje zupełnie inaczej, niż gotowana w tradycyjny sposób. Ta jest lekko chrupiąca :)
Monika111 17.12.2012 13:38
Fajny przepis :)
Miki 17.12.2012 13:00
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak