Łosoś norweski z koprem włoskim i musztardą

Łosoś norweski z koprem włoskim i musztardą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebuka ze szczypiorem

    8 sztuk
  • koper włoski

    1 bulwa
  • musztarda gruboziarnista

    2 łyżki
  • oliwa z oliwek

    4 łyżki
  • cytryna

    1 sztuka
  • sól i pieprz

    do smaku
  • folia aluminowa

    4 arkusza
  • łosoś

    4 filety
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulki ze szczypiorkiem posiekać. Koper włoski pokroić na cienkie plasterki. Cytrynę sparzyć i zetrzeć z niej skórkę. Na arkuszach folii aluminiowej ułożyć łososia norweskiego. Dodać cebulkę oraz koper. Musztardę wymieszać z oliwą z oliwek oraz ze skórką cytryny. Doprawić solą i pieprzem. Sos równomiernie rozłożyć na filetach z łososia. Folię aluminiową szczelnie zawinąć. Rybę w folii aluminiowej należy piec ok. 15 minut bezpośrednio na ruszcie.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat