Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś norweski z koprem włoskim i musztardą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebuka ze szczypiorem 8 sztuk
koper włoski 1 bulwa
musztarda gruboziarnista 2 łyżki
oliwa 4 łyżki
cytryna 1 sztuka
sól i pieprz do smaku
folia aluminowa 4 arkusza
łosoś 4 filety

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś norweski z koprem włoskim i musztardą

Cebulki ze szczypiorkiem posiekać. Koper włoski pokroić na cienkie plasterki. Cytrynę sparzyć i zetrzeć z niej skórkę. Na arkuszach folii aluminiowej ułożyć łososia norweskiego. Dodać cebulkę oraz koper. Musztardę wymieszać z oliwą z oliwek oraz ze skórką cytryny. Doprawić solą i pieprzem. Sos równomiernie rozłożyć na filetach z łososia. Folię aluminiową szczelnie zawinąć. Rybę w folii aluminiowej należy piec ok. 15 minut bezpośrednio na ruszcie.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak