Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka w sosie własnym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 sztuka
śmietana 18 proc 1 łyżka
mąka pszenna 2 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
bulion 1 kostka
karkówka 1 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka w sosie własnym

Kroki postępowania

1
Karkówkę kroimy na plastry o grubości około 1-1,5 cm. Oprószamy solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Karkówkę obsmażamy z każdej strony. Cebulę obieramy i drobno kroimy, wkładamy na patelnię.
Krok 1 - Karkówka w sosie własnym foto
2
Następnie całość podlewamy wodą i dodajemy kostkę rosołową. Dusimy około 1 godziny. Mąkę mieszamy ze śmietanę i wlewamy do mięsa cały czas mieszając, aby nie powstały grudki.
Krok 2 - Karkówka w sosie własnym foto
3
Zagotowujemy całość i gotowe. Smacznego
Krok 3 - Karkówka w sosie własnym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela/bella81 26.12.2012 10:30
smaczna
Poison1988 17.12.2012 06:43
ajjj nie ma nic lepszego!
IwonaKa 16.12.2012 21:13
robię tak samo,pycha
Joannasz3190 16.12.2012 20:56
Lubię karkówkę, więc ten przepis jest dla mnie idealny:)
Lemon 16.12.2012 20:47
pycha
kasiaw 16.12.2012 20:25
pyszna karkóweczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak