Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gofry z dżemem

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 3/4 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier 1/2 szklanki
jajko 1 sztuka
mleko 3/4 szklanki
olej 1/3 szklanki
dżem malinowy 12 łyżeczek

Przepis i sposób przygotowania na: Gofry z dżemem

Płytki gofrownicy smarujemy odrobiną masła/oleju/oliwy (najlepiej pędzelkiem) i rozgrzewamy. Wszystkie składniki na ciasto umieszczamy w misce i mieszamy na gładką masę. Nakładamy ciasto do gofrownicy (ok. 1/2 chochli na 1 gofra) i pieczemy na rumiano (ok. 4-5 minut). Podajemy z dżemem malinowym (ok 2 łyżeczki na jednego gofra).

Zobacz także:

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 09.02.2014 11:08
Chodzą za mną ostatnio gofry, muszę jednak zaopatrzyć się w gofrownicę. Twoje wyglądają pyszne.
wiola333 11.04.2013 09:47
bardzo smaczny przepis
Dorian 19.03.2013 20:43
pyszne gofry

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak