Pianka serowa

Pianka serowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto:miękkie masło

    1/2 kostki
  • ciasto:kakao

    1 łyżka
  • masa:masło miękkie

    1/2 kostki
  • masa

    3 łyżki
  • żelatyna

    3 łyżki
  • herbatniki czekoladowe

    300 g
  • Ciasto:

    1/2 szkl.
  • orzechy laskowe

    1/2 szkl.
  • masa

    800 g
  • twaróg

    800 (3-krotnie mielony)
  • masa

    1 szkl.
  • kremówka

    1 szkl.
  • masa

    1 szkl.
  • cukier puder

    1 szkl.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pokruszone herbatniki zmiksować z masłem, orzechami i kakao. Wyłożyć spód formy, wstawić do lodówki. Ser zmiksować z masłem i cukrem. Żelatynę rozpuścić w podgrzanej kremówce. Przestudzić, przecedzić, dodać do masy serowej i wymieszać. Przełożyć na spód z herbatników. Udekorować kakaem. Wstawić do lodówki do stężenia.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Betka

20.12.2012 18:47
ciekawy przepis;)

gosia47-47

22.12.2010 17:42
smaczne

hastalavista

10.10.2010 02:18
musi być pyszna :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat