Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pianka serowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto:miękkie masło 1/2 kostki
ciasto:kakao 1 łyżka
masa:masło miękkie 1/2 kostki
masa 3 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżki
herbatniki czekoladowe 300 g
Ciasto: 1/2 szkl.
orzechy laskowe 1/2 szkl.
masa 800 g
twaróg 800 (3-krotnie mielony)
masa 1 szkl.
kremówka 1 szkl.
masa 1 szkl.
cukier puder 1 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Pianka serowa

Pokruszone herbatniki zmiksować z masłem, orzechami i kakao. Wyłożyć spód formy, wstawić do lodówki. Ser zmiksować z masłem i cukrem. Żelatynę rozpuścić w podgrzanej kremówce. Przestudzić, przecedzić, dodać do masy serowej i wymieszać. Przełożyć na spód z herbatników. Udekorować kakaem. Wstawić do lodówki do stężenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 20.12.2012 18:47
ciekawy przepis;)
gosia47-47 22.12.2010 17:42
smaczne
hastalavista 10.10.2010 02:18
musi być pyszna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak