Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Amoniaczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 6 szklanek
margaryna 250 g
smalec 1 łyżka
żółtka surowe 3
amoniak 5 łyżeczek
śmietana 1 szklanka
cukier miseczka

Przepis i sposób przygotowania na: Amoniaczki

Mąkę, margarynę i smalec posiekać. Żółtka i amoniak wymieszać w śmietanie. Wylać do mąki i zagnieść ciasto. Rozwałkować na stolnicy i wycinać ciastka. Przed ułożeniem na blasze posmarować jedną stronę białkiem i umaczać w cukrze. Piec na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 20.12.2012 18:47
smaki z dzieciństwa;)
aga130982 17.07.2010 08:14
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak