Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masło cytrynowe do ryb

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masło 2 łyżki
skórka z cytryny 2 szczypty
hyzop lekarski 1 szczypta
czosnek ząbki 1
sól do smaku
tymianek 2 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Masło cytrynowe do ryb

Skórkę z cytryny ścieram na drobnej tarce. Dodaję do masła. Wsypuję jeszcze zioła, które mają lekko cytrynowy posmak: ja wsypałem tymianek i hyzop lekarski. Szałwia też będzie dobra. Czosnek ścieram i wraz solą również dodaję do masło. Wszystkie składniki dokładnie mieszam ze sobą. Masło idealne do smażonych lub grillowanych ryb. Można również posmarować nim bagietkę, która jest dodatkiem do ryby.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata22 01.01.2013 19:42
dziękuję za odpowiedź;)
pacpaw 01.01.2013 19:16
hyzop kupiłem w ogrodniczym w postaci nasionek i odchowałem :o) W smaku lekko cytrynowy, przypomina świeży tymianek
Renata22 01.01.2013 17:35
hyzop lekarski to pewnie do kupienia w sklepie zielarskim?;) ciekawa jestem, jaki smak nadaje ;)
aginaa 18.12.2012 18:53
pomyslowe
MAR3STA 16.12.2012 10:57
rybka z takim masełkiem na pewno wyśmienicie smakowała
Katarzyna/kate1980 15.12.2012 22:19
pomysłowe
artur7 15.12.2012 09:33
fajne maselko
Ola1984 15.12.2012 07:36
Lubię masło cytrynowe, dodaję jeszcze ziół.
Ewa6274879 14.12.2012 23:59
świetne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak