Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa warzywna z makaronem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
cebula 1 szt
papryka czerwona 1/2 szt
angielskie ziele 3-4 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
smalec 1 łyżka
mąka 1 łyżka
śmietanka 2 łyżki
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
makaron
bulion 1 kostka
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa warzywna z makaronem

Marchewkę, pietruszkę i cebulę obrać, pokroić razem z papryką i podsmażyć na rozgrzanym smalcu. Przełożyć do rondla, wlać 3-4 szkl wody, dodać kostkę bulionową, liść laurowy, angielskie ziele, zioła prowansalskie i gotować około 20 minut. Następnie dodać koncentrat pomidorowy, mąkę i mieloną paprykę wymieszane z odrobiną wody, zagotować. Zdjąć z ognia, dodać śmietankę, przyprawić do smaku, wymieszać. Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, wyłożyć na talerze, zalać zupą, podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia56
Sylwia56 14.12.2012 14:08
super
olkaaa 14.12.2012 10:01
super na zimowe dni
babajaga1969 14.12.2012 02:41
podoba mi się takie podanie zupy - też lubię duży makaron do pomidorowej :))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak