Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 30 dag
ziemniaki młode 2 sztuki
ryż 1 woreczek
marchew 1 sztuka
cebula 1/2 sztuki
śmietana 18 proc 3/4 szklanki
kość wieprzowa 1 sztuka
sól wg uznania
natka pietruszki 1 pęczek
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa

Na kości wieprzowej, marchwi, cebuli i ziemniakach pokrojonych w kostkę, oraz kostkę bulionową ugotować wywar. Doprawić solą. Dodać pieczarki, pogotować aż ziemniaki będą na wpół miękkie. Dodać torebkę ryżu. Na koniec dodać śmietanę, posypać pokrojoną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 19.05.2012 15:14
dobra
angelika14 13.02.2012 11:15
prawdziwa uczta dla mojego podniebienia
KasiaK90 22.09.2011 11:01
suuper
malaczarna23 31.07.2011 10:29
pyszna
pawel007 14.09.2010 14:54
mniam.....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak