Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki w cieście

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki w cieście

1,5 łyżeczki kucharka
50 dag filetów z kurczaka
2 łyżki masła
5 plastrów szynki gotowanej
5 plasterków sera żółtego
1 pomidor
5 gałązek natki pietruszki
CIASTO:
2 jajka
2 łyżki śmietany
1,5 łyżki mąki
sól
olej do smażenia

Przygotowanie:
Filety opłukać, osuszyć i delikatnie rozbić tłuczkiem,. Posypać Kucharkiem i odstawić na chwilę. Na każdym z filetów położyć po plasterku szynki, żółtego sera, troszkę pomidora, gałązkę natki odrobinę masła. Zwinąć w rulon. Spiać np. wykałaczką. Wymieszać jajka, śmietanę, sól i mąkę. Zanurzyć roladki w cieście i smażyć na oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 20.08.2011 10:10
pyszne
tomek18 25.03.2011 07:01
super
IlonaAlbertos 24.02.2011 22:54
Bardzo ciekawe.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak