Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

francuskie niespodzianki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 szt
Wątróba z kurczaka ugotowana 3 szt
ser żółty 15 dek
jajko 2 szt
Kucharek przyprawa do potraw
sól
pieprz
porcja rosołowa ugotowana szt

Przepis i sposób przygotowania na: francuskie niespodzianki

Kroki postępowania

1
Mięso z porcji obrać z kości i wraz z wątróbką zmielić. Następnie dodać starty ser i jajko. Masę wyrobić i doprawić do smaku.
Krok 1 - francuskie niespodzianki foto
2
Ciasto francuskie pokroić na prostokąty i nałożyć farsz.
Krok 2 - francuskie niespodzianki foto
3
Brzegi zawinąć do środka tworząc bułeczki. Ułożyć na wysmarowanej blaszce i posmarować rozmąconym jajkiem.
Krok 3 - francuskie niespodzianki foto
4
Pieczemy około 20 min w temperaturze 200 stopni. Podajemy z barszczem czerwonym.
Krok 4 - francuskie niespodzianki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 30.10.2013 21:50
Niespodzianki są zawsze super, a zwłaszcza taka:)
IZABELA29 02.09.2013 06:56
z takim nadzieniem na pewno pyszne
jeta72 07.06.2013 11:20
fajniutkie :-)
Ewelina38 15.03.2013 12:16
pyszna niespodzianka, z chęcią bym skosztowała no i ten barszczyk.... :P)
Grazyna0211 18.01.2013 16:07
bardzo fajny pomysł
olkaaa 06.01.2013 13:24
extra pomysł
teresa18 20.12.2012 20:17
lubię takie niespodzianki
misia53 20.12.2012 14:35
prawdziwa niespodzianka
alaaa 15.12.2012 21:55
świetny pomysł,do barszczu idealne
caffee_tea 13.12.2012 18:20
mniam pyszne
gosia56 13.12.2012 18:10
napewno pyszne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak