Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowa zapiekanka z pieczarkami i serem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bagietka 1 szt
pieczarki 50 dag
cebula 1 szt
ser żółty 8 plastrów
sól do smaku
pieprz do smaku
oregano do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Domowa zapiekanka z pieczarkami i serem

Pieczarki myjemy i kroimy w plastry, cebulę w kostkę. Podsmażamy na oliwie i na końcu przyprawiamy solą i pieprzem. Bagietkę lub bułki kroimy na pół, na każdej układamy kupkę pieczarek, przykrywamy serem i posypujemy oregano. Zapiekamy aż ser się rozpuści w piekarniku nagrzanym do 180*C. Podajemy z ulubionym sosem lub keczupem. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 18.06.2013 16:07
bardzo lubię takie zapiekanki
agnieszka214 13.12.2012 15:32
smaczności
Kulinarna Ja 13.12.2012 15:03
w prstocie siła, uwielbiam ją!
gosia56 13.12.2012 14:51
prosta ale pyszna
Miki 13.12.2012 14:51
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak