Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierś

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 kg
koperek 3 garście
musztarda do nasmarowania
sól do panierki
pieprz do panierki
jajko 4-5 sztuk
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki

Przepis i sposób przygotowania na: pierś

Duże pierśi z kurczaka myjemy i robimy grubszze porcje kotletowe tnął ją wzdłuż. rozbijamy ją. Smarujemy ostrą musztardą i na nią wykładamy na całej długości koperek, większą ilość. zwijamy. obtaczamy w jajku z przyprawami i obficie w bułce tartej. smażymy na rozgrzanym oleju na małym ogniu z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak