Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bigos babci

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 sztuka
kiełbasa zwyczajna 1 kg
śliwki suszone
pieczarki 30 dag
sól
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
koncentrat pomidorowy 300 ml
kapusta biała 2 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: bigos babci

Kapustę białą surową kroimy w drobne prążki, kiszoną kapustę odsączamy, następnie obgotowujemy aby nie była zbyt kwaśna. Pokrojona kapustę łączymy z obgotowana kapustą kiszoną i razem dusimy do momentu gdy surowa biała będzie już miękka. Pieczarki kroimy i podsmażamy, kiełbasę obieramy ze skórki, kroimy w kostkę. Ugotowana kapustę odsączamy z wody, dodajemy garść suszonych śliwek, podsmażone pieczarki i pokrojoną kiełbasę, liść laurowy, ziele angielskie, koncentrat pomidorowy, oraz pieprz i sól do smaku, wszystko razem zapiekamy w piekarniku przez ok 60 min, w tem. 180 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fictor123 09.01.2013 18:29
super
Henryka2 12.12.2012 20:00
Wykwintny bigos!
jasiek 12.12.2012 19:08
babci zawsze dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak