Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zalewa do grzybów.

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ocet 10 % 1 szklanka
sól 1 łyzka
cukier kryształ 3 łyżki
marchewka 2 sztuki
cebula biała 2 sztuki
woda 3 (źródlana)

Przepis i sposób przygotowania na: Zalewa do grzybów.

Wodę ocet sól i cukier zagotować. Ugotowane grzyby ułożyć w słoiku dodać do nich gruby plaster cebuli kilka plasterków marchewki liść laurowy ziele angielskie i pieprz. Zalewać goracą zalewą i pasteryzować 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babajaga1969 29.12.2012 16:53
dobra zalewa
angelika14 12.12.2012 15:09
ciekawa zalewa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak