Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowana Papryka Tetalichy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka 4 sztuki
ogórek konserwowy 8 sztuk
marchew ugotowana 5 sztuk
pierś z kurczaka 20 dag
ser pleśniowy 20 dag
sos czosnkowy do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa kebab-gyros klasyczna Prymat 4 łyżki
majonez 1,5 łyżki
czosnek 5 zabków
śmietana 3 łyżki
masło do wysmarowania

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowana Papryka Tetalichy

Kroki postępowania

1
każdą paprykę wydrążamy (środek- gniazda nasienne), płuczemy. Ryż gotujemy wg. przepisu na opakowaniu, PIerś kroimy w kostkę i obtaczamy w przyprawie kebab-gyros. Marchew kroimy w kostkę, ogórka także. Podobnie ser pleśniowy.
Krok 1 - Faszerowana Papryka Tetalichy foto
2
Usmażoną na oleju pierś z kurczaka łączymy z ryzem, serem, marchewką , ogórkiem, doprawiamy do smaku.
Dodajemy sos czosnkowy : 5 zabków obranych i wyciśnietych przez praskę łączymy z 3 łyżkami śmietany 18 % oraz 1,5 łyżki majonezu. Mieszamy.
Krok 2 - Faszerowana Papryka Tetalichy foto
3
Pieczemy w rozgrzanym piekarniku w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem w tem 180 stopni, az papryka stanie się miękka.
Krok 3 - Faszerowana Papryka Tetalichy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Poison1988 12.12.2012 17:45
uwielbiam faszerowane papryczki :) najczęściej robię razem z gołąbkami :D
Botwinka 12.12.2012 15:56
super
Patrycja25 12.12.2012 13:32
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak