Sposób przygotowania

Zupa:

Marchew , pietruszkę , cebulę , pora i czerwoną paprykę drobno kroimy.

Podsmażamy na niewielkiej ilości oleju.

Zalewamy gorącym bulionem.

Wrzucamy liście laurowe , ziele angielskie , słodką paprykę , szczyptę chilli i odrobinę majeranku.

Gotujemy ok. 15 - 20 minut.

Dodajemy koncentrat pomidorowy.

Doprawiamy solą i pieprzem.

Gotujemy jeszcze ok. 5 minut.

Zagęszczamy 2 łyżkami śmietany.





Pulpeciki:

Mielone mięso mieszamy z bułką tartą , solą i pieprzem
( możemy dodac cebulkę ).

Formujemy niewielkie pulpeciki.

Obtaczamy w mące.

Wrzucamy na wrzącą , delikatnie osoloną wodę.

Gotujemy ok. 15 minut.

Tak ugotowane wrzucamy do przygotowanej wcześniej zupy.



Podajemy bardzo gorące!


Smacznego!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Beata61

    Wygląda bardzo apetycznie. W sam raz na zimne dni i nie tylko. ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    gosia1988

    smakowicie wygląda
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Joanna46

    Rewelacja.
  • 2
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    widziałam ją u Cb na fb wspaniała:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    agam26

    lubię takie zupki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Już mi pachniała wcześniej - ależ smakowicie wyglada
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    rewelacja
  • 0
    original
    Opublikowano

    jucia

    Podoba mi się ta zupka!
  • 0
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    uwielbiam takie zupki!
  • 2
    original
    Opublikowano

    goofy9

    uwielbiam takie zupki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Tyszak

    Jak znalazł na kaca :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    as28

    mniam mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !