Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z kapustą, grzybami i suszoną śliwką
Kroki postępowania
Po ugotowaniu można odsmażyć je na maśle na rumiano z każdej strony.
mąka pszenna | 1 kilogram |
sól | 1 łyżeczka |
żółtko jajek | 3 sztuka |
masło stopione | 3 łyżka |
kapusta kiszona | 1 kilogram |
grzyby suszone | 50 gram |
śliwki suszone | 8 sztuka |
cebula | 2 sztuka |
olej | 2 łyżka |
cukier | 1 łyżeczka |
pieprz czarny | do smaku |
sól | do smaku |
majeranek | 1 łyżka |
Liść laurowy suszony Prymat | 2 sztuka |
ziele angielskie | 3 sztuka |
masło | 2 łyżka |
woda | 500 (wrząca) |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: