Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy rosół

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak świeży 1 sztuka
marchewka 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
nac pietruszki
cebula biała 0,5 sztuka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy rosół

Podzielonego lub w całości kurczaka wkładamy do zimnej wody(ok 3l), z której będziemy gotować rosół, nastawiamy mały ogień. Dodajemy pokrojoną w plasterki lub większe kawałki, które później pokroimy w kostkę marchewkę, przekrojoną na pół pietruszkę, nać pietruszki/lubczyku/selera. Przypiekamy na palniku cebulę, tak by wyskoczyły czarne bąble na niej i również dodajemy do rosołu. Doprawiamy solą do smaku. Gotujemy ok 2h na małym ogniu. W czasie gotowania musimy zebrać szumowiny. Najlepszy jest wiejski kurczak, z którego rosół jest klarowny i bardzo aromatyczny.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 12.12.2012 16:22
Smaczny rosół.
adelajda 12.12.2012 10:00
lubie rosołek !
Katarzyna54 12.12.2012 09:28
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak