Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada

Ciasto:
4 jajka, 4 łyżki cukru, 4 łyzkki mąki, łyżeczka proszku do pieczenia, łyżeczka octu.
Ubić pianę, dodać utarte żółtka z proszkiem do pieczenia i cukrem, następnie dodać mąkę i ocet.
Krem:
3 żółtka utrzeć z 3 łyzkami cukru, dodać łyżkę wódki i sok z cytryny, dodać masło roślinne w kostce. Na ciasto ułożyć krem i zwinąć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 27.03.2013 13:24
mniam mniam...
Andysz 20.12.2012 19:45
rewelacja;]
Kate131 31.10.2011 09:15
pycha
Adamorek 27.09.2011 13:02
lubię z dużą ilością kremu
Adamorek 27.09.2011 13:02
lubię z dużą ilością kremu
jasiek 20.07.2011 09:20
rolady są super
Monika193
Monika193 08.09.2010 21:12
smaczna
marzencia2007 08.09.2010 16:39
wyglada bosko :) az mi slinka leci!
kamilaj 07.09.2010 17:51
ja do ciasta dodaję kakao a do kremu porojone z kostkę brzoskwinie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak