Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak na udkach

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 200 g
udka z kurczaka 3 sztuki
marchewka 1 sztuka
cebula 1 sztuka
płatki owsiane 1 czubata łyżka
kasza jęczmienna 1 płaska łyżka
majeranek 2 łyżeczki
kostka rosołowa 1 sztuka
sól do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
woda 3 litry
ziemniaki

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak na udkach

Zagotowujemy 3 l wody z kostką rosołową. Wrzucamy udka, trochę podgotowujemy, po czym dodajemy płatki owsiane i kaszę jęczmienną. Wrzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki, startą na tarce jarzynowej marchewkę i pokrojoną w piórka cebulę. Podgotowujemy, następnie wrzucamy pokrojoną kapustę kiszoną. Pod koniec gotowania zupę doprawiamy majerankiem, solą i maggi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 15.11.2013 15:03
takie zupy to ja bardzo lubię :-)
Ewelina38 15.11.2013 09:48
bardzo lubimy kapuśniaczek ale na udkach jeszcze nie gotowałam :)
gosia1988 29.07.2013 13:46
ale mi apetytu narobiłaś, dawno nie jadłam
pierniczkowo 01.07.2013 14:36
polecam, bo jest naprawdę pyszny :)
Bernadeta1 30.06.2013 11:38
ciekawy kapuśniak, takiego nie jadłam
IZABELA29 02.03.2013 12:45
z płatkami i kaszą nigdy nie robiłam zaskakujący przepis
Alex_M 14.01.2013 00:03
uwielbiam kapusniak!
Anna133 11.12.2012 15:21
oj dawno nie robiłam ;) wygląda apetycznie
ziutula
ziutula 11.12.2012 12:53
smacznie
jasiek 11.12.2012 12:18
zawsze robię na żeberkach:) czas na zmianę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak