Truskawkowy kotlet Eli

Truskawkowy kotlet Eli

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sos sojowy

    1 łyżka
  • mąka pszenna

    1 łyżka
  • olej do smażenia

    2 łyżki
  • truskawki świeże

    100 g
  • woda

    5 łyżek
  • ocet balsamiczny

    1 łyżeczka
  • cukier

    1 łyżeczka
  • sól

    do smaku
  • mąka pszenna

    1 łyżeczka
  • Do dekoracji:

    3 sztuki
  • truskawki

    3 sztuki
  • kotlety schabowe

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kotlet rozbić tłuczkem,posmarować sosem sojowym,oprószyć pieprzem,czosnkiem,ewentualnie solą i mąka.Na patelni rozgrzać olej i usmażyć kotlet z obu stron.Truskawki pokroić,włożyć do rondelka,dodać wodę,ocet balsamiczny,sól,pieprz,cukier i gotować az truskawki lekko się rozgotują.Mąkę wymieszać z wodą,wlać do sosu,mieszając i zagotować.Sos powinien być dość gęsty.Usmażony kotlet wyłożyć na talerz,polać sosem i udekorowac połówkami truskawek i sosem balsamicznym.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Betka

27.03.2013 13:25
mmmmmmm super!!!

Andysz

20.12.2012 19:45
mniammm;]

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat