Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Truskawkowy kotlet Eli

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sos sojowy 1 łyżka
mąka pszenna 1 łyżka
olej do smażenia 2 łyżki
truskawki świeże 100 g
woda 5 łyżek
ocet balsamiczny 1 łyżeczka
cukier 1 łyżeczka
sól do smaku
mąka pszenna 1 łyżeczka
Do dekoracji: 3 sztuki
truskawki 3 sztuki
kotlety schabowe 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Truskawkowy kotlet Eli

Kotlet rozbić tłuczkem,posmarować sosem sojowym,oprószyć pieprzem,czosnkiem,ewentualnie solą i mąka.Na patelni rozgrzać olej i usmażyć kotlet z obu stron.Truskawki pokroić,włożyć do rondelka,dodać wodę,ocet balsamiczny,sól,pieprz,cukier i gotować az truskawki lekko się rozgotują.Mąkę wymieszać z wodą,wlać do sosu,mieszając i zagotować.Sos powinien być dość gęsty.Usmażony kotlet wyłożyć na talerz,polać sosem i udekorowac połówkami truskawek i sosem balsamicznym.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 27.03.2013 13:25
mmmmmmm super!!!
Andysz 20.12.2012 19:45
mniammm;]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak