Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ćwiartki z kurczaka marynowane w piwie

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ćwiartki z kurczaka 2 szt
piwo jasne 1/3 szkl
czosnek 2 ząbki
papryka mielona 1 łyżeczka
musztarda 1 łyżeczka
miód 1 łyżeczka
oliwa 2 łyżki
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ćwiartki z kurczaka marynowane w piwie

Do miseczki wlać oliwę, piwo, miód, musztardę, mieloną paprykę, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek wymieszać. Mięso umyć, osuszyć, oprószyć solą i pieprzem, włożyć do marynaty i pozostawić na kilka godzin. Następnie mięso razem z marynatą włożyć do rękawa do pieczenia, zawiązać, ułożyć w naczyniu żaroodpornym. W rękawie zrobić kilka otworków widelcem w celu pozbycia się pary podczas pieczenia), wstawić do piekarnika. Piec w temp 190-200 stopni około 1 godziny. 10 minut przed końcem pieczenia w rękawie zrobić nacięcie, żeby mięso ładnie się przyrumieniło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 24.07.2013 23:39
ale musi być pycha
olkaaa 12.12.2012 11:00
muszę spróbować
caralajna 12.12.2012 07:51
mniam
Mati3 11.12.2012 07:56
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak