Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czosnkowe paluszki do piwa

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie
jajko 1
czosnek 1 ząbek
słonecznik łuskany
płatki migdałowe
kminek Prymat
pestki dyni
orzeszki ziemne solone
sól gruboziarnista

Przepis i sposób przygotowania na: Czosnkowe paluszki do piwa

Kroki postępowania

1
Ciasto francuskie kroimy na paski około 1 - 1,5 cm. Umieszczamy na luźno rozłożone na papierze do pieczenia ułożonym na blaszce.
Krok 1 - Czosnkowe paluszki do piwa foto
2
Paski ciasta smarujemy pędzelkiem rozbełtanym jajkiem z czosnkiem sprasowanym. Obsypujemy dodatkami w postaci płatków migdałowych, kminku, orzeszków ziemnych, słoneczniku i innych obsypując solą gruboziarnistą.
Krok 2 - Czosnkowe paluszki do piwa foto
3
Wypiekamy w piecu rozgrzanym do 180 stopni przez około 20 minut.
Smacznego
Krok 3 - Czosnkowe paluszki do piwa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 13.01.2013 13:10
Ha! Super proste ale fantastyczne! :)
Amellia 12.12.2012 09:19
rewelacyjne!!!!
Isia 11.12.2012 11:19
dobre to
Klausia 11.12.2012 00:29
robiłam coś podobne wczoraj :)
Noruas 10.12.2012 22:33
Bardzo fajny pomysł!
babajaga1969 10.12.2012 21:36
lubię czosnek i wszystko co z nim - smaczne :))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak